Capoeiragruppen “Grupo Capoeira Malungos” blev grundlagt i 2009. Flere højtgraduerede venner forlod dengang capoeiragruppen Grupo Senzala. Blandt dem kan findes Contra Mestre Pedigree, Contra Mestre Dino, Contra Mestre Jilo, Contra Mestre Sagui, Contra Mestre Salaminho, Prof. Igor og flere. Med hjælp fra Mestre Amendoim og Mestre Sorriso tilbyder Grupo Capoeira Malungos undervisning i Brasilien, Danmark, Frankrig, Holland og Skotland. Målet er at udvide Grupo Capoeira Malungos, samt forståelsen for den afrobrasilianske kultur. Grupo Capoeira Malungos er en af de største Capoeiragrupper i Danmark og tilbyder undervisning i Århus, Odense, Ringsted, Valby, Nørrebro og Roskilde.

Oprindelsen af navnet “Malungos” stammer fra den store del af de afrikanske slaver, som ankom til Brasilien under slaveriet og som talte Kimbundu. De brugte udtrykket “Malungu”, som refererede til enhver, der havde krydset atlanten på det samme skib. Udtrykket blev gradvist udvidet og brugt om andre tætte venner, ofte medrejsende. Capoeiragruppen Malungos består af en stor gruppe venner fra Brasilien og store dele af Europa, som alle rejser mod det samme mål. At udvide kompetencer og viden indenfor Capoeira og afrobrasiliansk kultur. Navnet Malungos henviser til denne rejse og åbenheden overfor nye mennesker og ideer.

Primært dannet af en stor gruppe tidligere elever af Mestre Peixinho fra Grupo Senzala i Rio de Janeiro, repræsenterer Capoeira Malungos idag et netværk af venner og capoeiristas i Brasilien og Europa.